Outside!

Outside! is een bordspel over het leven op straat. Deze activiteit werd eind 2015 opgestart. Het gaat er in de eerste plaats om mensen op een speelse manier te informeren over de problematiek van extreme armoede. Doorheen het spel maken de spelers kennis met al wat daklozen dagelijks beleven. Iets wat voor de meesten eigenlijk onvoorstelbaar is.

Een constatatie van een dakloze leidde tot dit project: mensen die niet op straat leven, kunnen zich gewoon niet inbeelden wat dat in werkelijkheid betekent.

Het spel heeft een dubbel opzet: enerzijds het grote publiek bewust maken van deze werkelijkheid, anderzijds de daklozen hun ervaringen laten delen. Zij geven het spel vorm op basis van hun eigen positieve of negatieve ervaringen, hun tips voor en kennis van het leven op straat. Het spel moet zoveel mogelijk de realiteit benaderen en de speler beleeft een ware overlevingsslag. Speelkaarten brengen de deelnemer van de ene – echt beleefde! – situatie naar de andere.

Wil je meewerken aan deze activiteit? Sluit dan aan bij het Outside! team, dat elke dinsdag om 9u30 samenkomt bij DoucheFLUX. Neem contact op met ons voor meer info.

Een team van vrijwilligers, daklozen en leden van de vzw Let’s play together, partner in dit project, komen samen om het prototype te testen, aan te vullen en te doen evolueren. Deze testfase gebeurt ook op andere locaties, in andere vzw’s en dagcentra, om zo reacties et nieuwe ideeën te krijgen van daklozen die niet aan deze activiteit deelnemen.

 


In beeld: het spel wordt ontwikkeld en uitgeprobeerdVideo (in het Frans): Outside! op het Brussels Games Festival in 2016


Video gemaakt door de vzw Action et Recherches Culturelles op Vimeo.

 

Nieuws Outside!