Actiegroep

Een thuisloze droomt er niet van proper te sterven, met al zijn hervonden waardigheid, zelfachting en rechten. Een thuisloze droomt wel van een waardig leven in een betaalbare woning. DoucheFLUX wil niet samen heulen met een systeem dat onaanvaardbare toestanden aanvaardt. Dit zijn de redenen waarom de “Actiegroep” werd opgericht.

De Actiegroep heeft al verschillende acties opgezet waarmee u hieronder kan kennismaken. We staan uiteraard open voor nieuwe actievoorstellen die betrekking hebben tot armoedebestrijding.

Strijd tegen buitensporige huurprijzen

De strijd tegen buitensporige huurprijzen is cruciaal voor de Actiegroep. Wij brachten verschillende verenigingen samen voor een debat waaruit de idee voor “Rechtse Betoging” op 8 december 2016 ontsproten is.

Deze manifestatie kwam tot stand dankzij de steun, samenwerking en deelname van:

De “Rechtse Betoging” was ook een voorbode op de meeting van het Platform Wonen dat plaatsvond op 9 februari 2017.

Op 31 mei 2017 zetten we onze strijd tegen buitensporige huurprijzen verder. Wen amen deel aan een betoging onder vorm van een sketch, georganiseerd door het Platform Wonen.

Betoging ter gelegenheid van 40 jaar OCMW

“Slaapzakactie”, georganiseerd door het Rassemblement Wallon de Lutte contre la Pauvreté, ter gelegenheid van de 40e verjaardag van het OCMW, in Brussel.

Op 15 december 2016 waren we één en al oor voor de oproep van Christine Mahy, van het Rassemblement Wallon de Lutte contre la Pauvreté. Zij deed een oproep voor een betoging in Brussel op de 40e verjaardag van het OCMW. Iedereen heeft immers rechten. Onze politici moeten die respecteren. Ons respecteren.

 

 

Strijd voor een verbetering van de “ontwerp-ordonnantie betreffende de noodbijstand en de integratie van daklozen”

De Actiegroep stond paraat om te strijden voor een verbetering van de “ontwerp-ordonnantie betreffende de noodbijstand en de integratie van daklozen”. Maar naar aanleiding van het disfunctioneren van de raad van bestuur van Samusocial is deze strijd uitgebreid. Hij wordt nu gedragen door 80 verenigingen uit de daklozen- en armoedesector,  de beweging “Recht op een dak”.