Street & Read

Houdt u van boeken en de uitwisselingen die ze teweegbrengen? Schrikken je kuiten niet van het trappen door de straten van Brussel? Wil je niet onverschillig blijven voor uitsluiting?

Street & Read, een initiatief van DoucheFLUX, La Maison du Livre en Biblio de Saint-Gilles, is een mobiele bibliotheek op een bakfiets die mensen op straat opzoekt.

Het doel? Om de mogelijkheid tot lezen voor iedereen toegankelijk te maken, maar ook om het boek te gebruiken als een soort “voorwendsel” om dit publiek uit een sociaal isolement te halen.

Concreet is onze bakfiets in september 2019 van start gegaan en drie jaar later blijft hij een publiek in precaire situaties toegang geven tot een hele catalogus van boeken, tijdens de verschillende stopplaatsen van de bibliotheek… terwijl u een gezellig moment deelt met het team van vrijwilligers, bij een kopje thee of een koffie!

Op woensdag 14 september om 17.30 uur wordt bij DoucheFLUX een informatiebijeenkomst georganiseerd voor mensen die belangstelling hebben om aan het project mee te werken. Meer info

Zin om hieraan mee te werken? Neem contact op met het Street & Read-team!

Praktische info

 • HALTES
  op maandag:
  – Flageyplein van 14u tot 15u30
  op vrijdag:

  – Sint-Gillisvoorplein van 9u tot 10u30
  – Centraal station van 11u tot 12u30
  – Zuidstation van 14u tot 15u30
 • Tarief: gratis
 • Download de poster

In samenwerking met
&

Met de steun van het Fonds Celina Ramos, beheerd door de Koning Boudewijnstichting