Twee fototentoonstellingen in het kader van Brussel Helpt

In het kader van Brussel Helpt is er een fototentoonstelling te zien in verband met dak- en thuisloosheid. De ene tentoonstelling is het resultaat van een boeiende ontmoeting met vie mensen die kind aan huis zijn in DoucheFLUX. De andere bevraagt de inrichting van de Brusselse openbare ruimte die moedwillig dakloze mensen weigert.

 

Claude, Frank, Rabah & Sébastien

Julie de Bellaing bracht in februari en maart stukjes dagdagelijks leven door met Claude, Frank, Rabah & Sébastien, die kind aan huis zijn in DoucheFLUX. De tentoongestelde foto’s zijn het resultaat van vier inspirerende ontmoetingen. Vier totaal verschillende individuen, met eigen belevenissen en een eigen parcours. Toch krijgen ze van de maatschappij één etiket opgeplakt: “(ex)dakloze”.

GC Op-Weule, Sint Lambertusstraat 91 te 1200 Brussel

Van 4 tot 30 november 2019

Maandag van 11u tot 15u en van dinsdag tot vrijdag van 11u tot 23u

GC De Maalbeek, Hoornstraat 97 tot 1040 Brussel

Januari 2020

 

Design For Everyone. Een stand van zaken

“Design For Everyone: een stand van zaken” is een fototentoonstelling die een zicht geeft op de inrichting van de Brusselse publieke ruimte. Het maakt deel uit van een project van de vzw ArtiCulE met als doel een zo breed mogelijk publiek te sensibiliseren voor publieke inrichtingen die gericht zijn op het verhinderen van een bepaald gebruik.

GC Ten Noey, Gemeentestraat 29 te 1210 Brussel

Van18 tot 6 december 2019

Maandag tot donderdag van 9u tot 20u en vrijdag van 9u tot 18u

Plaats een reactie