Diensten

In het dagcentrum van DoucheFLUX wordt een brede dienstverlening aangeboden.

Je kan er een douche nemen en tegelijk je kleren laten wassen. Er is medische en psychosociale hulp, welzijnsdiensten en hygiënekits voor vrouwen van BruZelle.

In de foyer van DoucheFLUX bevinden zich lockers van verschillende afmetingen. Je kan je er ook verpozen met een kop koffie of thee, gebruik maken van computers en internet, en je gsm, smartphone of tablet opladen. Eén keer per week wordt er juridisch advies geboden aan mensen zonder verblijfsvergunning in België. Wie een beroep wil doen op een openbare schrijver kan dat op afspraak. Maandelijks landt er ook een Naai Repair Café in de foyer zodat kleren terug in orde gebracht kunnen worden.

De DoucheFLUX Scoop (vroeger Round) is weer van start gegaan met speciale en pertinente bijeenkomsten, activiteiten of diensten.

DoucheFLUX is ook actief buitenshuis met straatrondes in de buurt van het Zuidstation en het Centraal Station en haar fietsbibliotheek Street & Read.

 

Wil je even binnenkijken bij DoucheFLUX en zien hoe een van de vrijwilligers de dienstverlening aanpakt? Bekijk hieronder de reportage van BRUZZ in het kader van Brussel Helpt 2019: