Word vrijwilliger

Heb je tijd, bepaalde (beroeps)capaciteiten… die je ter beschikking wil stellen van dak- en thuisloze mensen die naar DoucheFLUX komen? Hieronder vind je enkele “profielen” waar we naar op zoek zijn.

Voor meer info, nieuwe ideeën, een vraag of gewoon om te vrijwilligen… Contacteer Zora Hlavcova door haar een mail te sturen of haar een belletje te geven op het nummer 0470 02 41 75.

Dienstverlening

  • NIEUW ! Voor het “KineFLUX” project zijn wij op zoek naar vrijwillige fysiotherapeuten! Meer info hier.

Voor een optimale werking van de dienstverlening, heeft DoucheFLUX elke dag 9 vrijwilligers nodig. We kunnen ook rekenen op de medewerking van vrijwilligers van het Rode Kruis.

Uurrooster:

  • van dinsdag tot vrijdag van 8u15 tot 12u15 en/of 12u tot 15u30
  • zaterdag van 10u15 tot 16u00.
  • Vrijwillig·st·ers hoeven niet elke dag al deze uren presteren. Er wordt een planning opgesteld in functie van de beschikbaarheid van elkeen.

Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden, volgen al onze vrijwilligers de opleiding Tous VIP – Volontairement Impliquées en Pauvreté!. Deze opleiding duurt één dag en wordt gegeven door het Croix-Rouge de Belgique (in het Frans, gratis).

Street & Read

Hou je van boeken en van fietsen ? Dan is Street & Read iets voor jou. Street & Read is een mobiele bibliotheek per bakfiets die elke vrijdag het Centraal Station en het Zuid Station afgaan. Zo brengen we lezen dichterbij de mensen die op straat leven en kan je ook een leuk gesprek aangaan over je lievelingsboeken met mensen die dakloos zijn.

Activiteiten

Wekelijkse organiseert DoucheFLUX tal van activiteiten, workshops en cursussen.

Meedoen kan op allerlei manieren:

  • helpen bij een bestaande activiteit (magazine, radio, sport, yoga…);
  • helpen bij een recente activiteit (koor, mobiele bibliotheek, cursus Frans…);
  • een nieuwe activiteit voorstellen (structureel of eenmalig, dat maakt niet uit).

Goed om weten: je staat er nooit alleen voor! Je wordt bijgestaan door Serena, onze coördinatrice voor activiteiten en cursussen. Stuur haar gerust een mail om uw ideeën met haar te delen.

100% vrouwen

Op woensdag hebben enkel vrouwen toegang tot DoucheFLUX: 100% vrouwen. Op dat moment komen vrijwilligen kan, vooral als je een vrouw bent! DoucheFLUX is ook op zoek naar kapper·ster·s, esthéticien·ne·s en masseur·euse·s die beschikbaar zijn op woensdag. Hun diensten zijn zeer succesvol en we wensen deze dienstverlening wekelijks aan te bieden.

Bekijk hieronder de reportage van BRUZZ over 100% vrouwen in het kader van Brussel Helpt 2019: