Word vrijwilliger

Heb je tijd, bepaalde (beroeps)capaciteiten… die je ter beschikking wil stellen van dak- en thuisloze mensen die naar DoucheFLUX komen?

Bij DoucheFLUX zijn vrijwilligers betrokken volgens hun beschikbaarheid. Er wordt een rooster opgesteld naargelang de beschikbaarheid van elke vrijwilliger en er wordt een broodje aangeboden op het moment van je dienst. Interventie met het openbaar vervoer is ook mogelijk.

 vrijwilligers voor daklozen brussel

Momenteel zoeken we:

  • Voor een optimale werking van de dienstverlening, heeft DoucheFLUX elke dag 9 vrijwilligers nodig, van dinsdag tot vrijdag van 8u15 tot 12u45 en/of 12u45 tot 16u, en zaterdag van 8u15 tot 12u45 en/of 12u45 tot 14u.
  • Voor het “KineFLUX” project zijn wij op zoek naar vrijwillige fysiotherapeuten! We zijn ook op zoek naar vrijwilligers voor “Street & Read“, voor de juridische permanenties en voor het Syndicat des immenses (ontwerper).

Wekelijkse organiseert DoucheFLUX tal van activiteiten, workshops en cursussen. Meedoen kan op allerlei manieren: helpen bij een bestaande activiteit (magazine, radio, sport, yoga…); helpen bij een recente activiteit (koor, mobiele bibliotheek, cursus Frans…); een nieuwe activiteit voorstellen (structureel of eenmalig, dat maakt niet uit). Je staat er nooit alleen voor! Je wordt bijgestaan door Serena, onze coördinatrice voor activiteiten en cursussen.

Op woensdag hebben enkel vrouwen toegang tot DoucheFLUX: 100% vrouwen. Op dat moment komen vrijwilligen kan, vooral als je een vrouw bent! DoucheFLUX is ook op zoek naar kapper·ster·s, esthéticien·ne·s en masseur·euse·s die beschikbaar zijn op woensdag. Hun diensten zijn zeer succesvol en we wensen deze dienstverlening wekelijks aan te bieden.

Voor meer info, nieuwe ideeën, een vraag of gewoon om te vrijwilligen… Contacteer Zora Hlavcova door haar een mail te sturen of haar een belletje te geven op het nummer 0470 02 41 75.

Bekijk hieronder de reportage van BRUZZ over 100% vrouwen in het kader van Brussel Helpt 2019: