Oproep voor vrijwilligerswerk!

DoucheFLUX is op zoek naar vrijwillig·st·ers voor het onthaal en de straatrondes.

Wat doet het onthaal?

Via het onthaal hebben de gebruik·st·ers vaak hun eerste contact met DoucheFLUX. Op een vriendelijke manier krijgen mensen er info en worden ze verder geholpen naar de verschillende diensten en activiteiten van DoucheFLUX. Ze kopen er ook een ticket voor de betalende diensten en/of reserveren een afspraak voor andere diensten, of nog tekenen hun contract om een locker te huren en betalen er de huur. Taken verbonden aan het onthaal zijn de opvolging van de kassa, telefoonoproepen beantwoorden en soms ook mails.

Het onthaal is open van dinsdag tot vrijdag van 8:30 tot 16:00, en op zaterdag van 10:30 tot 16:00. We zijn op zoek naar mensen met goede communicatievaardigheden (als je daarbovenop ook nog allerlei talen spreekt, ben je geweldig!) en die recht in hun schoenen staan.

Wat gebeurt er tijdens de straatrondes?

De straathoekwerk·st·ers gaan dakloze mensen op straat opzoeken, houden contact met hen, zorgen voor opvolging en hulp. Ze brengen toiletartikelen mee, steunen en geven moed, en stellen activiteiten voor waaraan ze kunnen deelnemen of stappen die ze kunnen ondernemen. Ze bieden enerzijds een luisterend oor en anderzijds informatie over de dienstverlening voor daklozen, niet alleen bij DoucheFLUX maar ook bij de verschillende andere verenigingen binnen de dak- en thuislozensector in het Brussels gewest.

We zijn op zoek naar mensen die de teams willen vervoegen van maandag tot vrijdag in voormiddag straatrondes doen. Je hebt wel best een voldoende fysieke conditie om ±10km te kunnen rondstappen met een gevulde rugzak op. We zijn op zoek naar mensen die van menselijk contact houden, empathisch zijn, goed kunnen luisteren naar anderen en de juiste afstand nabijheid kunnen houden.

Iets voor jou ?

Neem dan contact op met Zora, verantwoordelijk voor de vrijwilligerswerking bij DoucheFLUX, telefonisch 0470 02 41 75 of via mail.

Plaats een reactie