Help mee om daklozen een gratis douche te schenken door de solidaire douche te verkopen/verdelen!

Warm of koud, droog of nat… het is aangenaam om elke dag te beginnen met een douche. Voor iedereen. Dus ook voor dak- en thuislozen. Met haar uitgebreide douchevoorziening, stelt DoucheFLUX 20 douches ter beschikking, waarvan 12 voor mannen, 7 voor vrouwen en één voor personen met een beperkte mobiliteit.

Om daklozen te helpen en haar werking te consolideren, lanceert DoucheFLUX de solidaire douche!

Wat is een solidaire douche?

Een solidaire douche is een bon voor een gratis douche bij DoucheFLUX.
Eender wie kan voor 5€ een solidaire douche kopen in een Verkooppunt. Dat bedrag dekt de werkelijke kostprijs van een douchebeurt voor de vzw. Vervolgens krijgt een dakloze en/of persoon in bestaansonzekerheid de solidaire douchebon, ofwel rechtstreeks uit de hand van de koop.st.er, ofwel via een Verdeelpunt. Dat is een sociale, medische, culturele… of burgerorganisatie die partner is van het Verkooppunt.

Het Verkooppunt van de solidaire douche

Het verkopen van de solidaire douche in uw vestiging betekent geen extra kosten. Maar u komt wel naar buiten als een geëngageerde speler die de armoedeproblematiek in Brussel ter harte neemt.

Sommige van uw klanten hebben misschien al een vriendschappelijke band met een dakloze en/of persoon in bestaansonzekerheid en voelen zich op hun gemak om een bon te schenken. Geweldig! Zij kopen dan eenvoudigweg de bon, nemen hem mee en schenken hem aan die persoon. Maar anderen zijn misschien minder vertrouwd met daklozen en/of mensen in bestaansonzekerheid of vrezen dat ze hen zullen brandmerken – “ik geef je een douche, want je ziet er smerig uit!”… Daar begint het Verdeelpunt zijn rol te spelen…

Het Verdeelpunt van de solidaire douche

Het Verdeelpunt is een organisatie die werkzaam is in de daklozen- en armoedesector in Brussel, of een sociale, medische, culturele… of burgerorganisatie die mensen in armoede bereikt. Deze organisatie treedt op als tussenpersoon voor de ko.o.p.st.er en de gebruik.st.er van de solidaire douche.

Om de ko.o.p.st.er op haar/zijn gemak te stellen, suggereren we dat klanten hun aangekochte bonnen bij het Verkooppunt kunnen achterlaten (in een urne, een doos…). Het Verkooppunt maakt de bonnen daarna over aan het partner-Verdeelpunt. Gezien de aard van het Verdeelpunt, weet de klant dan ook met zekerheid dat de  bon efficiënt uitgedeeld wordt en terecht komt bij mensen die hem kunnen gebruiken. Bovendien kan de organisatie zo een extra dienst aanbieden zonder bijkomende kosten.

Een Verkooppunt of Verdeelpunt worden?

Download de uitgebreide voorstelling van het initiatief in het Nederlands, Frans of Engels en neem contact op met ons via mail of telefonisch 0486 666 928.

Link naar de solidaire douche pagina op de web site.

 

Plaats een reactie