Luistersessie “Corps sales // Ville sèche” bij DoucheFLUX

Aanstaande dinsdag 25 oktober om 18.30 uur nodigen wij u uit voor een (vrije) luistersessie van Corps sales // Ville sèche, een audiodocumentaire, in aanwezigheid van de regisseurs, bij DoucheFLUX (Veeartsenstraat 84, 1070 Anderlecht).

Waarom bij DoucheFLUX ? Want ons dagcentrum is een van de weinige plaatsen waar mensen zich vandaag kunnen wassen in Brussel, en een aflevering van de documentaire werd daar opgenomen.

Na de luistersessie is er een moment van uitwisseling gepland met het team en verschillende actoren om de reflectie over de toegang tot een douche voor mensen die dak- en thuisloos zijn uit te breiden. Door de meningen en ervaringen van de associatieve, academische, publieke en militante wereld te kruisen, zullen we het Brusselse landschap en de relaties die moeten worden gesmeed om toegang tot water voor iedereen te garanderen, in vraag stellen, door inspiratie te putten uit informele praktijken en door de betrokkenheid van de gemeenten bij wat wij als een openbare dienst beschouwen, in vraag te stellen.

Bevestig uw aanwezigheid per e-mail aan serena.alba@doucheflux.be.

Water en lichamen. Gewone gebaren, een verdwijning ook. En dan soms het gemis. Van het intieme tot het politieke, “Corps sales // Ville sèche” onderzoekt de problemen die gepaard gaan met een van onze meest intieme praktijken en vertelt, in 3 afleveringen, hoe wassen in de stad van gisteren tot vandaag.

Regisseurs: Pauline Bacquaert en Sophie Richelle. Assistent-regisseur: Guillaume Abgrall. Muziek: Sébastien Schmitz. Mixen: Roxane Brunet

Plaats een reactie