Filmdebat #46 – Verbannen. Zijn we altijd in staat om ons te weren tegen eenzaamheid en verschil (in het land van aankomst)?

Wederzijds Hulpbetoon Sint-Gillis en DoucheFLUX nodigen u met plezier uit voor de november-editie van hun Filmdebat-project. Het idee is simpel: een goede film, een paar croissants en koffie en een geanimeerd debat als afsluiting.

Film: Persepolis de Marjane Satrapi (2007)
(zie trailer)

Teheran 1978: De achtjarige Marjane denkt na over de toekomst en droomt dat ze een profeet is die de wereld zal redden. Het meisje wordt gekoesterd door haar moderne, ontwikkelde ouders en ze heeft een speciale band met haar grootmoeder. Opgewonden volgt ze de evenementen die zullen leiden naar de revolutie en de val van de sjah. We zien de installatie van de Islamitische Republiek en de Revolutionaire Garde en daarna de oorlog tegen Irak, met de bombardementen en de ontberingen.

In deze moeilijke situatie worden haar scherpe tong en haar rebelse houding steeds problematischer. Om haar te beschermen, beslissen haar ouders om haar naar Oostenrijk te sturen.

In Wenen beleeft Marjan op haar veertiende haar tweede revolutie: de puberteit, de vrijheid, de roes van verliefdheid, maar ook ballingschap, eenzaamheid en anders-zijn.

De film is gebaseerd op het stripverhaal met dezelfde naam, dat het autobiografische verhaal vertelt van de auteur Marjane Satrapi.

Woensdag 13 november 2019 om 9u30 bij Wederzijds Hulpbetoon van Sint-Gillis, Kerkstraat 59, 1060 Brussel

Gratis

Download de affiche

Meer info bij Serena van DoucheFLUX of Koffi van Wederzijds Hulpbetoon van Sint-Gilis