survivinginbrussels.be

Survivinginbrussels.be is een website en app die mensen die op straat of in armoede leven in een mum van tijd op heel simpele wijze de juiste informatie aanbiedt. Eten, slapen, drinken, wassen, plassen, douchen, juridische hulp, een bed voor de nacht, hulp bij administratie of geldzorgen, sportactiviteiten, culturele uitstappen… je vindt het er allemaal terug. Handig voor hen, maar ook voor alle burgers en sociale werk.st.ers die de juiste info willen aanreiken.

Het project ging in 2015 van start bij DoucheFLUX, met enkele vrijwillig.st.ers, kwam in een stroomversnelling dankzij een subsidie van Brussels Smart City en is nu klaar om op eigen benen te staan dankzij een ware “Surviving Community” van tientallen organisaties waarvan ook DoucheFLUX deel uit maakt en die nu het project dragen.

Praktische info

  • Survivinginbrussels.be kan geraadpleegd worden in het Cyber Café in de foyer van DoucheFLUX waar ook gratis WIFI voor handen is. Het personeel aan het onthaal of de sociale werkster kunnen ook de nodige info verschaffen.
  • Meer over het project hier.