ImmenCité!

ImmenCité  is een bordspel over het leven op straat. Deze activiteit werd eind 2015 opgestart. Het gaat er in de eerste plaats om mensen op een speelse manier te informeren over de problematiek van extreme armoede. Doorheen het spel maken de spelers kennis met al wat daklozen dagelijks beleven. Iets wat voor de meesten eigenlijk onvoorstelbaar is. Aan de basis van dit project licht de nuchtere constatatie van een dakloze personn: mensen die niet op straat leven, kunnen zich gewoon niet inbeelden wat dat in werkelijkheid betekent.

Het spel heeft een dubbel opzet: enerzijds het grote publiek bewust maken van deze werkelijkheid, anderzijds de daklozen hun ervaringen laten delen. Zij geven het spel vorm op basis van hun eigen positieve of negatieve ervaringen, hun tips voor en kennis van het leven op straat. Het spel moet zoveel mogelijk de realiteit benaderen en de speler beleeft een ware overlevingsslag. Speelkaarten brengen de deelnemer van de ene – echt beleefde! – situatie naar de andere.

2019 stond in het teken van het zoeken naar een uitgever. DoucheFLUX heeft een samenwerking afgesloten met de vzw Cultures&Santé, een organisatie die expertise heeft op vlak van ontwikkeling van pedagogisch materiaal over de huidige sociale vraagstukken. In 2022 heeft ImmenCité eindelijk zijn topvorm bereiken en is dus toegankelijk voor een breed publiek.

Praktische informatie

  • Het spel kan worden gehuurd via het netwerk Cultures & Santé. Het wordt het best gespeeld met een begeleider.
  • Ook te leen via DoucheFLUX. Animaties zijn mogelijk in je school, in je bedrijf, enz.)
  • Wil je begeleider worden? Wil je het spel lenen? Wil je een activiteit organiseren in uw vestiging? Neem contact met ons op!