Magazine

Via het magazine wordt het grote publiek geïnformeerd over de problematiek van extreme armoede. Zonder een zielige toon aan te slaan of te vervallen in een opsomming van faits divers, biedt het magazine een inkijk in een wereld die voor velen onbekend is.

DoucheFLUX Magazine is meertalig en wordt geschreven samen met en door mensen die in een precaire situatie verkeren. Momenteel wordt het blad gedrukt in een oplage van 2.000 exemplaren. Kansarmen kopen het magazine aan voor de prijs van 0,50€, om het naderhand aan 2€ te verkopen op straat, binnen het Brusselse Gewest en 100% legaal. Voor vele verkopers vertegenwoordigt de verkoop van DoucheFLUX Magazine een belangrijk deel van hun inkomen.

Info

  • Wil je meewerken aan de samenstelling van dit magazine? Sluit dan aan bij het DoucheFLUX Magazine team, dat elke woensdag om 10u tot 13u samenkomt bij DoucheFLUX.
  • Wil je het magazine verkopen op straat? Kom naar de permanentie elke dinsdag van 14u tot 16u.
  • Wil je het magazine lezen/kopen? Het laatste nummer is op straat te verkrijgen voor slechts 2€. De voorgaande nummers kunnen hieronder gedownload worden.
  • Neem contact op voor meer info.

Bekijk hieronder de reportage van BRUZZ in het kader van Brussel Helpt 2019:

Laatste nummer

DoucheFLUX Magazine nr36 – Lente 2022

Edito

Zie hier het laatste nummer van onze eerste 10 levensjaren. We gaan de komende 10 jaar door, het is immers immens leuk om deel uit te maken van deze redactie. Tijd voor een kleine balans!

364 artikels zijn verschenen – 64 schrijvers – 460 vergaderingen + alle afspraken met de mensen die zich niet konden of wilden verplaatsen. Getuigenissen per sms of mail.

WhatsApp, audiobestanden, stukjes beschreven papier, gedicteerde teksten en andere … Fantastische ontmoetingen, sterke emoties, vreugdetranen bij het zien van het gedrukte artikel in het blad.

Uren zoeken naar de juiste woorden, gelach, samenzwering en vrolijkheid. Kilo’s sandwiches, liters koffie, stapels koekjes en andere heerlijkheden aangevoerd door onze auteurs (dank je Mohammed en de anderen). Een paar woordenwisselingen ook, niet te vergeten.

Delen, luisteren en geduld horen ook bij dit mooie avontuur. Er waren unieke en kostbare momenten. De trouw van sommige schrijvers en vrijwilligers, al was het maar voor korte tijd, verbond ons ongetwijfeld ook.

Het eerste nummer telde 4 pagina’s, vandaag staan we op 20. Dit bewijst dat kwetsbare mensen veel te zeggen hebben. Ze zijn creatief, ze fluisteren  roepen, oordelen, eisen, tekenen, schilderen, fotograferen, zingen … en hun hart is even groot als dat jou en mij, misschien wel groter.

Sinds 2015 ben ik verantwoordelijk voor  het magazine. Charlotte Zwemmer en Nicolas Ginocchio hebben geweldig werk geleverd. Nogmaals dank!

Verder was er de stagiaire, daarna vrijwilliger en vervolgens Franstalige met haar scherpe oog, niets ontgaat haar professionele blik … Lea Aubrit! Sinds enkele jaren is ze teruggekeerd naar haar mooie streek van Poitiers. Toch is ze aanwezig bij elk nieuw nummer.

Ik wil jullie bedanken, Erik, David, Mohammed, Malika, Dopartmine, Christophe, Patty, Enrico, Sven, Stéphane, Didier, Nicolas, Napoléon, Milou, Marie, Mario, Jacques, Patrice, Jamie Lee, Amoura, Alem, Anne, Catherine, Caroline, Dana, Carine, Laurent, de GIGANTEN* en alle anderen. De lijst is lang …

Aube Dierckx

*GIGANT = Geweldig Individu in Gigantische Armoede maar Niet zonder Trots

 

Vorige nummers