Magazine

Via het magazine wordt het grote publiek geïnformeerd over de problematiek van extreme armoede. Zonder een zielige toon aan te slaan of te vervallen in een opsomming van faits divers, biedt het magazine een inkijk in een wereld die voor velen onbekend is.

DoucheFLUX Magazine is meertalig en wordt geschreven samen met en door mensen die in een precaire situatie verkeren. Momenteel wordt het blad gedrukt in een oplage van 2.000 exemplaren. Kansarmen kopen het magazine aan voor de prijs van 0,50€, om het naderhand aan 2€ te verkopen op straat, binnen het Brusselse Gewest en 100% legaal. Voor vele verkopers vertegenwoordigt de verkoop van DoucheFLUX Magazine een belangrijk deel van hun inkomen.

Info

  • Wil je meewerken aan de samenstelling van dit magazine? Sluit dan aan bij het DoucheFLUX Magazine team, dat elke woensdag om 10u tot 13u samenkomt bij DoucheFLUX.
  • Wil je het magazine verkopen op straat? Kom naar de permanentie elke dinsdag van 14u tot 16u.
  • Wil je het magazine lezen/kopen? Het laatste nummer is op straat te verkrijgen voor slechts 2€. De voorgaande nummers kunnen hieronder gedownload worden.
  • Neem contact op voor meer info.

Bekijk hieronder de reportage van BRUZZ in het kader van Brussel Helpt 2019:

Laatste nummer

DoucheFLUX Magazine nr34 – Winter/Lente 2021

Edito

Beste lezer·es, beste koper·koopster,

Aan het begin van het jaar wil ik je graag bedanken omdat je steun blijft geven aan onze verkopers, die net zoals wij allemaal een vreselijk jaar achter de rug hebben. De coronacrisis veranderde onze gewoontes en gooide ons leven overhoop.

Misschien ben je wel een nieuwe koper·koopster en lees je dit magazine voor de eerste keer. Dan is het goed om te weten dat de verkoper daarvoor 0,50€ heeft betaald en geïnvesteerd. Hij verdient dus 1,50€ per verkocht nummer. Dat is niet veel inderdaad, maar voor hem van levensbelang.

Ook interessant om te weten is dat onze redactie uitsluitend bestaat uit vrijwillig·st·ers en kwetsbare mensen die in alle vrijheid kunnen publiceren wat ze willen. Het magazine is een activiteit die al jarenlang wordt aangeboden door de DoucheFLUX vzw. Er zijn geen redactionele richtlijnen of vooroordelen, iedereen kan erin kwijt wat hij wil.

Dus nogmaals, hartelijk dank voor je steun aan onze verkoper·koopster·s en aan onze auteur·e·s!
Aube Dierckx

 

Vorige nummers

                                                                                                                           

Save

Save

Save

Save

Save