Magazine

Via het magazine wordt het grote publiek geïnformeerd over de problematiek van extreme armoede. Zonder een zielige toon aan te slaan of te vervallen in een opsomming van faits divers, biedt het magazine een inkijk in een wereld die voor velen onbekend is.

DoucheFLUX Magazine is meertalig en wordt geschreven samen met en door mensen die in een precaire situatie verkeren. Momenteel wordt het blad gedrukt in een oplage van 2.000 exemplaren. Kansarmen kopen het magazine aan voor de prijs van 0,50€, om het naderhand aan 2€ te verkopen op straat, binnen het Brusselse Gewest en 100% legaal. Voor vele verkopers vertegenwoordigt de verkoop van DoucheFLUX Magazine een belangrijk deel van hun inkomen.

Info

  • Wil je meewerken aan de samenstelling van dit magazine? Sluit dan aan bij het DoucheFLUX Magazine team, dat elke woensdag om 10u tot 13u samenkomt bij DoucheFLUX.
  • Wil je het magazine verkopen op straat? Kom naar de permanentie elke dinsdag van 14u tot 16u.
  • Wil je het magazine lezen/kopen? Het laatste nummer is op straat te verkrijgen voor slechts 2€. De voorgaande nummers kunnen hieronder gedownload worden.
  • Neem contact op voor meer info.

Bekijk hieronder de reportage van BRUZZ in het kader van Brussel Helpt 2019:

Laatste nummer

DoucheFLUX Magazine nr35 – Zomer/Herfst 2021

Edito

We zijn weer vertrokken. Sinds vorig najaar had onze redactie moeite om weer in gang te komen. De coronacrisis had onze gewoonten en ook ons veranderd. We waren allemaal veranderd. Ondanks de nieuwe start, de teruggekeerde pendelaars, de weer geopende restaurants, de ontluikende bloemen, de overstromingen en de herdenking van de aanslagen in New York is toch alles anders. Tegenwoordig vragen sommige verkopers een gift in cash geld voor DoucheFLUX. Je hebt waarschijnlijk wel door dat onze vzw niet op die manier te werk gaat. Als je een gift wil doen, dan kan je die storten op onze rekening IBAN BE80 3630 2531 1077 met de mededeling GIFT of MAANDELIJKSE GIFT. Of je kan storten via Paypal.

Transparantie is een basiswaarde voor ons: DoucheFLUX is lid van de stichting Donorinfo, een onafhankelijke instantie die garant staat voor de transparantie van de rekeningen en de werking van de verenigingen die ze analyseert. Op donorinfo.be vind je al deze informatie handig bij elkaar.

Elke gift van minimaal 40 euro is fiscaal aftrekbaar. Bovendien heeft de federale regering vanwege de coronacrisis besloten om de federale aftrekbaarheid op te trekken van 45% naar 60% voor alle giften in 2020 en 2021.

Je vindt alle info daarover op onze website https://doucheflux.be/participer-soutenir/dons/?lang=nl

Veel leesplezier,

Aube Dierckx

Vorige nummers

                                                                                                                           

Save

Save

Save

Save

Save